Die pomp hè? Waar laat je die eigenlijk?

Een van de eerste dingen die mijn dochter zich afvroeg toen we het over een pomp “aan een draadje” gingen hebben was: “Maar, waar laat ik dat ding dan eigenlijk? Zit dat echt de hele dag aan mijn lijf mam?” Tot nu toe heeft ze een patchpomp gehad, maar doordat er steeds terugkomende irritaties zijn hebben we samen met de kinderarts van Diabeter besloten om te bekijken of er ook een andere pomp in aanmerking zou komen. Een pomp aan een draadje. En, ja, waar laat je dat dingen eigenlijk? We deden wat onderzoek en kwamen op de volgende handige oplossingen.

Gewoon in je zak
Veel mensen dragen hun pomp gewoon in hun broekzak, vestzak of andere zak van kleding die ze al hebben. Heb je kleding met een zak waar de pomp te makkelijk uit valt? Met deze drukknoopjes (set met drukknopentang) is dat zo opgelost!

De broek / rokjesclip voor smartphones
We hebben een pomp op het oog die niet automatisch met een broekclip (of rokjesclip) wordt geleverd. Gelukkig kun je die eenvoudig online kopen. Deze clip voor smartphones doet het ook goed op kleine insulinepompen en wordt met een plakrand geleverd. Je kunt de clip dus zonder gedoe bevestigen aan je pomp. Bedenk voor het bevestigen goed of je de pomp verticaal of horizontaal wil dragen, want de clip kan niet draaien. Wil je de clip niet direct op je pomp plakken omdat je de pomp ook zonder clip wil gebruiken? Dan kun je er ook voor kiezen om een los beschermhoesje voor je pomp te kopen en de clip hier op te bevestigen.

De Dia-Bellyband
Wil je je pomp comfortable en makkelijk dicht op je lijf dragen? Dan is de Dia-Bellyband ideaal. Mijn dochter gebruikte hem eerder ook al om haar telefoon (met meting) tijdens gym bij zich te kunnen dragen. De Dia-Bellyband is er in verschillende maten, en rekt goed mee.

In je hemd; Diabasicwear
Het merk Diabasicwear verkoopt hemden met een speciaal zakje voor je insulinepomp. Super handig! Je kunt de hemden in allerlei kleurtjes kopen en ze worden verkocht voor dames, heren en kinderen. Zo heb je je pomp altijd dichtbij.

Of in je boxershort
Zelfs als je alleen maar in je boxershort slaapt kun je je pomp nog in een speciaal zakje stoppen. Daar hebben de ontwerpers van het ondergoedmerk pockies voor je over nagedacht! Ze verkopen naast herenboxershorts ook pyjamashorts, lange pyjama’s, joggingbroeken en hoodies voor mannen en vrouwen / unisex (alles met zakjes) en nog veel meer. En dat allemaal met een perfecte pasvorm. Top!

Ken je het BH-zakje al?
Dankzij dit lichtgewicht zakje van kant kun je je pomp ook aan je bh hangen. Dat kan aan de voorkant, maar ook aan de zijkant, maar net wat jij prettig vindt om te dragen. Het zakje is gemaakt van hoogwaardig lycra en kant.

Sportkleding met een telefoonzakje
Gelukkig wil tegenwoordig iedereen zijn telefoon bij zich houden, want dat zorgt er voor dat er steeds meer kleding met zakjes op de markt komen. En daar zijn we alleen maar heel blij mee! Deze legging van Decathlon bijvoorbeeld. Zit goed, en het zakje is groot genoeg voor de meeste pompen.

Omdat mijn dochter van 12 al een kleine volwassenenmaat heeft, kunnen we veel in het assortiment voor volwassenen terecht. Daarin vind je veel kleding met telefoonzakjes. Voor kleine kinderen is dat assortiment nog niet zo ruim. Je kunt zelf natuurlijk ook zakjes op / aan kleding naaien. Zo kan je kind de kleding dragen die het al heeft, zonder heel veel extra kosten te moeten maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s