Het taartje dat altijd tussendoor kan

Op zoek naar een recept voor een makkelijk te bakken, koolhydraatarm taartje? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met dit zomerfruittaartje is het direct feest op tafel. Lekker voor bij de koffie, maar ook prima als ontbijt. Jammie!

1 taartje is voldoende voor 2 tot 4 personen. Ik maak er meestal direct 2 tegelijk. Dan moet alles hierboven dus x 2. 1 taartje bevat in totaal 18,55 gram kh. Mijn dochter eet graag een half taartje en daardoor dus 9,3 gram kh. Ze heeft diabetes type 1 en “mag” als tussendoortje iets van maximaal 15 gram kh zonder bij te hoeven spuiten als ze met haar bloedwaarde onder de 10 zit. Dit kan per persoon verschillen. Heb jij ook diabetes? Overleg met je arts welke regel jij kunt aanhouden als je twijfelt.

Wat heb je nodig?
– Een taartvormpje met een diameter van 12 cm (AH)
– Margarine om de vorm in te vetten ( minder dan 0,05 gram kh en daarom verwaarloosbaar voor dit taartje)
– 35 gram ongebrande walnoten (3 gram kh / 100 gram -> 1,05 gram in dit taartje)
– 15 gram ongebrande pecannoten (9,9 gram kh / 100 gram -> 1,5 gram in dit taartje)
– 40 gram amandelmeel (AH Glutenvrij – 14 gram kh / 100 gram -> 5,6 gram in dit taartje)
– 1 klein ei ( 0,2 gram kh per 100 gram -> verwaarloosbaar in dit taartje)
– 40 gram ricotta ( Biologisch / AH – 3 gram kh / 100 gram -> 1,2 gram in dit taartje)
– 60 gram volle kwark (4 gram kh / 100 gram -> 2,4 gram in dit taartje)
– 75 gram (ontdooit) zomerfruit (uit de diepvries/ AH – 7,5 gram kh / 100 gram -> 5,6 gram in dit taartje)
– Siroop met 0% suiker (Slimpie / AH – 0 gram kh))
– 15 gram Kokos rasp (AH biologisch – 8 gram kh / 100 gram -> 1,2 gram in dit taartje)
– 4 blaadjes gelatine (0 gram kh)
– Eventueel vloeibare Stevia om de bodem mee te zoeten (0 gram kh)

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 165 graden (heteluchtoven) en vet de taartvorm in met wat margarine. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Meng hier het amandelmeel door en het ei. Druppel hier eventueel wat stevia door om de bodem een beetje te zoeten. Meng alles goed door elkaar en schep het beslag in het taartvormpje. Bak dit af op 165 graden (heteluchtoven) in zo’n 20 minuten.

Laat de bodem afkoelen en meng in de tussentijd 50 gram van het zomerfruit met de kwark, de ricotta, 10 gram kokosrasp en een scheutje Slimpie. Afhankelijk van wat je lekker vindt kun je het glad mixen in de blender, of gewoon goed door elkaar scheppen. Laat 2 gelatineblaadjes weken in water en laat ze in een beetje warm water op het vuur smelten (zie gebruiksvoorschriften). Roer dit door het kwark / ricotta / fruitmengsel en schenk dit op de bodem dat iets is afgekoeld. Doe de bodem in de koelkast.

Pureer de overige 25 gram zomerfruit met een scheutje slimpie en week / smelt de overige 2 gelatineblaadjes. Roer dit door het fruitmengsel. In de tussentijd is het kwark / ricotta / fruitmengsel iets stijver geworden, maar nog niet heel stijf. Schenk hier het fruitmengsel op, dat er een beetje in weg zal zakken. Maak af met de overige kokosrasp en zet alles weer in de koelkast.

Als je het taartje ’s avonds alvast maakt kun je er in de ochtend mee ontbijten. Ook lekker!

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s