De koolhydratenchecker: Tussendoortjes

Tussendoortjes kunnen altijd … tussendoor. Of je nou in de bus zit, op school of op je werk. In de koolhydratenchecker vergelijken we verschillende merken met elkaar van dezelfde productgroep. Want een half uurtje voor een winkelschap levert veel inzicht op. En omdat wij dat al voor je hebben gedaan hoef jij dat niet meer te doen! In deze editie van de koolhydratenchecker staan de tussendoortjes centraal. Kijk je mee?

Keuze 1

AH Melkbiscuit, per portie (41 gram): 196 kcal / 25,4 gram koolhydraten / waarvan 8,2 gram suikers

Keuze 2

Trek Protein Flapjacks (white choc & Raspberry), per portie (50 gram): 231 kcal /24,4 gram koolhydraten / waarvan 12 gram suikers

Keuze 3

Snelle Jelle rozijnenkoek, per portie (65 gram): 199 kcal /45,4 gram koolhydraten / waarvan 27 gram suikers

Keuze 4

Calvé pindakaasreep naturel, per portie (35 gram): 164 kcal /9,5 gram koolhydraten / waarvan 4,5 gram suikers

En welke kies jij voortaan?

Het juryrapport
Als je met een pen spuit kun je als je een lagere bloedwaarde hebt soms best een tussendoortje van minder dan 10 koolhydraten eten zonder te moeten spuiten. En dan is het wel fijn om te weten welk tussendoortje je dus altijd in je tas kunt hebben! Daarom is de winnaar van vandaag de Calvé pindakaas reep, die volgens mijn dochter heeuuul lekker is.

Welk tussendoortje heeft jouw kind altijd op zak?

Omdat wij van huis uit boodschappen doen bij de vrienden van AH, zijn de producten die we vergelijken in ieder geval daar te vinden. Let op! Of de “< 10KH regel” ook voor jouw kind / jou geldt is iets dat je kunt overleggen met je diabetesverpleegkundige.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s