Koolhydraatvrije milkshakes, lekker!

Een kleine milkshake aardbei bevat al gauw zo’n 36 kh waarvan 33 suikers. En dat is voor iemand die Diabetes heeft best wel heel veel. Natuurlijk kun je e voor kiezen om hier voor te spuiten en neem je de suikerpiek voor lief. Want wie heeft er nou geen zin in een lekkere milkshake op een warme zomerse dag?! Wil je toch graag eens een koolhydraatvrije milkshake proberen? Dat kan! Gewoon, vanuit je eigen keuken. Maar, pas op hoor. Zo meteen wil je nooit meer anders!

Ingrediënten
– Slimpie aardbeidensiroop, te koop bij oa. Albert Heijn
– Alpro mild & creamy naturel, te koop bij oa. Albert Heijn
– Ijsblokjes


Hak de ijsblokjes zo fijn mogelijk met de keukenmachine. Hoeveel ijsblokjes je nodig hebt is een beetje testen en is afhankelijk van of je een grote milkshake wil maken, of een kleine. Giet een flinke scheut Alpro mild & creamy naturel bij de ijsblojes en roer de boel goed door. Voeg er naar smaak Slimpie aardbeijensiroop bij. Let op! Slimpie is best zoet, dus giet er in de eerste instantie beter een beetje te weinig bij dan te veel.

Meng alles goed door en klaar!

Zowel de siroop als de mild yoghurt zijn koolhydraatvrij en glutenvrij. Deze milkshake bevat dus 0 kh en 0 suikers, hoeveel je er ook van drinkt! Slimpie heeft meerdere smaken in het assortiment, dus je kunt allerlei verschillende milkshakes maken.

Wil je de milkshake opleuken? Zodat jouw kind ook zo’n toffe over the top shake kan drinken, zoals kinderen vaak geweldig vinden? De milkshake wordt door aan aantal van deze onderstaande toevoegingen niet meer koolhydraatvrij, maar koolhydraatarm. En bevat daardoor nog steeds heel veel minder suiker dan een normale milkshake. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Opgeklopte biologische verse slagroom van Albert Heijn. Zoet het met stevia, ipv normale suiker: per 100 ml ongeklopte slagroom -> 2,9 kh.
  • Strooi er wat suikersvrije spekjes (even knippen / snijden zodat ze wat kleiner zijn) van Slimpie over: minder dan 0,5 gram suiker per 100 gram. te koop bij oa. Jumbo.
  • Besprinkel de slagroom met een beetje melkhagelslag met 30% minder suiker van Albert Heijn. 48 koolhydraten per 100 gram.
  • Maak met een spuitzak wat kleine rode dotjes op de slagroom met aardbeien fruitspread van Albert Heijn: 29 koolhydraten per 100 gram.
  • Liever een kokosbasis ipv de naturele basis? Alpro verkoopt dezelfde yoghurt met kokos bij Albert Heijn; 2,3 kh per 100 ml.

Mooi rietje erbij, parapluutje er in; en enjoy!